Paarden horen bij onze familie. Ontdek handige tips and weetjes over paardengezondheid, gedrag en meer voor je paard.

 • Je eigen veulen fokken

  Een droom van veel eigenaren is een veulentje fokken uit je eigen merrie. Vragen als is je merrie al klaar om geïnsemineerd te worden? Is ze drachtig? En blijft ze dat ook? Alles wat je wilt weten op weg naar een gezond veulen lees je hier in dit artikel!

  Lees Verder >>

 • Je veulen naar de opfok

  Waar moet je op letten bij het zoeken van een opfokbedrijf? Stel jezelf de volgende vraag: wat vind ik belangrijk aan een opfokbedrijf? Bijvoorbeeld: hoe vaak wil je je veulen bezoeken? Wil je dat er aandacht besteed wordt aan het handzaam of halstermak maken? Om je te helpen bij het kiezen, hebben we op de…

  Lees Verder >>

 • Houd je drachtige merrie in topconditie

  Hoe bereid je je optimaal voor op de geboorte van een veulen? Hoe zorg je hetbeste voor je drachtige merrie en wat komt er allemaal aan voorbereiding kijken voorafgaande aande geboorte? Lees het in dit artikel; we zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

  Lees Verder >>

 • Je veulen op eigen benen

  Er komt een moment dat je veulen oud genoeg is om hem of haar van de moeder te scheiden. Om bij het veulen, de merrie en jezelf zoveel mogelijk stress tijdens deze speenperiode te voorkomen, lees dit artikel met tips voor verzameld voor jou.

  Lees Verder >>

 • Geef je veulen een vliegende start!

  : Je hebt er waarschijnlijk dagen naar uit gekeken en eindelijk is het zover: er is een veulen geboren. Hoera! Natuurlijk zet je alles op alles om je veulen de beste start te geven en optimaal te beschermen. De volgende tips helpen je om je veulen een goede start en optimale bescherming te bieden.

  Lees Verder >>

 • Bescherm tegen West-Nijl Virus paard

  West-Nijl Virus; ook aangetoond in de Benelux

  Het West-Nijl Virus wordt door muggen overgedragen van besmette vogels op zoogdieren, komt op diverse plekken voor in Europa en breidt zich nog steeds uit.

  Lees Verder >>

AANBEVOLEN