Met deze 6 speeltips hoeft je konijn zich niet te vervelen!

WELZIJN & GEDRAG

19 Jul, 2022

Geschatte leestijd: 3 minuten

Speeltips konijn

Naast het hebben van een speelkameraad, is het belangrijk dat je konijn veel te doen heeft en speeltjes tot zijn beschikking heeft. Want verveling is dodelijk, óók voor je konijn! Leg speeltjes klaar, verstop voer en zorg zo voor voldoende afleiding.

Voldoende beweging

Spelletjes zorgen niet alleen voor afleiding, maar houden je konijn ook lekker actief. Voldoende beweging is belangrijk om je konijn gezond te houden; denk hierbij aan een aantal uur per dag. Om je konijn voldoende uitdaging te bieden, hoef je niet meteen naar de dierenwinkel te rennen om dure speeltjes aan te schaffen. Vaak heb je al heel veel materialen in huis waar je zelf wat mee kunt maken. Hieronder geven we wat ideeën!

Speeltjes konijn

6 speeltips voor je konijn

  1. Maak met simpele kartonnen dozen een tunnel waar je konijn doorheen kan rennen of zich kan schuilhouden. Nog leuker: bouw een compleet doolhof of burcht voor je konijn!
  2. Verzin een leuk voerspelletje. Verstop bijvoorbeeld een (gezonde) snack in een voerbal of wc-rolletje. Zodra je konijn dan met de bal of het rolletje speelt, vallen de snoepjes eruit.
  3. Speel samen met een bal. Konijnen vinden het vaak leuk om achter een bal aan te rennen. 
  4. Maak verschillende schuilplekken voor je konijn. Een konijn verstopt zich graag. Knutsel een boom van karton of bouw een speelhuisje van hout.
  5. Vul een grote kartonnen doos met allerlei papiersnippers en hooi, zodat je konijn hier lekker mee kan spelen en kan graven. Succes verzekerd!
  6. Geef je konijn altijd iets om op te knagen. Denk aan speciaal knaagspeelgoed, onbehandeld riet of dennenappels. Hoe meer keuze, hoe minder verveling. Vooral jonge konijnen moeten veel te knagen hebben.

Veilig speelgoed

Wat je ook voor spelletjes bedenkt: zorg dat je altijd veilig speelgoed aanbiedt. Vermijd glas en behandelde houtsoorten. Wees zeer voorzichtig met elektriciteitskabels. En let op: de meeste konijnen vinden het niet prettig als je ze zomaar optilt…


Slimme, leergierige dieren

Wanneer je met geduld en plezier aan de slag gaat met je konijn, kan je ontzettend veel bereiken. 

Wist je dat je konijnen zelfs kunt trainen en zindelijk kunt maken? Het zijn hele slimme en leergierige dieren!

NL-NON-230100002