De jaarlijkse gezondheidscontrole bij je konijn

GEZONDHEID & PREVENTIE

14 Jan, 2022

Geschatte leestijd: 2 minuten

Gezondheidscontrole konijn

Natuurlijk wil je je konijn zo lang mogelijk gezond houden. Naast goede voeding, voldoende bewegingsruimte en een huisgenootje is de jaarlijkse gezondheidscontrole bij de dierenarts dan ook heel belangrijk.

Wanneer je een afspraak maakt voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van je konijn, is dat een uitgelezen moment voor je dierenarts om je konijn eens goed te onderzoeken. Naast het feit dat je konijn gevaccineerd wordt tegen de ernstige konijnenziekten myxomatose, RHD1 en RHD2, krijgt je konijn meteen een gezondheidscheck! Zo wordt onder meer het gewicht, de vacht en het gebit nagekeken.

Konijnenziekte

Gezondheidsproblemen zoveel mogelijk voorkomen

Tijdens de gezondheidscontrole luistert je dierenarts bovendien naar het hart en de longen van je konijn, wordt de algehele conditie nagegaan en de oren nagekeken. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, kan je meteen aangeven of er de afgelopen tijd dingen zijn opgevallen aan je konijn, zoals meer drinken, meer plassen, afwijkend gedrag, sloomheid of jeuk. Op die manier kan je dierenarts eventuele afwijkingen vroegtijdig ontdekken, waardoor gezondheidsproblemen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Een gezondheidscontrole is dus veel meer dan een prikje: eventuele problemen kunnen vroegtijdig ontdekt worden, waardoor veel erger voorkomen kan worden. Maak dan ook snel een afspraak, want preventie loont!

BE-NON-220500013